Rosévin – sommartips

I sommartider är rosévin populärt och vi får mer och mer att välja på. En favorit på sommaren i Frankrike är smaksatt rosévin med grapefrukt. Vin smaksatt på detta sätt finns nu att köpa i Sverige och vi får se om det även blir en sommartrend här.

Extra Fruits Pamplemousse är ett fransk lätt rosevin smaksatt med naturliga aromer av grapefrukt och ingefära. Vinet har en doft av grapefrukt, citrus och en lätt ton av rosor. Alkoholhalten är på 10% och sockerhalten är 45 gr/liter. Passar som mingelvin eller ta ett glas innan maten men inte till maten. Pris 69 kronor i BS(77947).

Valle Reale är ett italienskt ekologiskt rosévin från Abruzzo i Italien. Vinet är gjort av traktens egna druva Montepulciano d’Abruzzo. Ett friskt, torrt, fruktigt vin med inslag av röda bär, hallon och vattenmelon. Alkoholhalten är 12,5% och priset 89 kronor. Finns i FS(2242). Vinet passar bra som sällskapsvin, till sallader, lättare fisk- och kycklingrätter.

Whispering Angel är ett franskt rosévin från slottet Chateau D’Esclans som även gör världens dyraste rosévin Garrus. Vinet är elegant, friskt med inslag av hallon, smultron, mineral med en liten örtton och citrus. Priset är 169 kronor och finns nu i det fasta sortimentet FS(99692) under en begränsad tid. Passar som aperitif och till färska skaldjur och sallader.

Vill du veta mer om rosévin kan du läsa ett av mina tidigare inlägg samt få tre andra bra tips. https://vinspanaren.wordpress.com/2016/05/17/rosevin/

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: