Resedagbok del 6 Begali & Osteria del Bugiardo

Nästa besök blev hos vingården l’Azienda Agricola Lorenzo Begali som ligger i den lilla byn Cengia. Begali är ett familjeföretag som drivs av Lorenzo Begali tillsammans med hans fru Adriana, sonen Giordano och dottern Tiliana. De har 10 hektar mark och producerar 80.000 flaskor per år. De framställer sex olika viner. Deras Amarone Monte Ca’ Bianca har fått Tre glas av Gambero Rosso tio gånger.

Den trevlige vinmakaren Giordano tar hand om oss och de övriga besökarna på ett avslappnat sätt. Här behöver du inte boka besök i förväg utan titta på deras hemsida när de har öppet.

IMG_0927 - version 2

Provade viner: IMG_0913 - version 2

 

Valpolicella DOC Classico Superiore Ripasso ”La Cengia”. Druvor Corvina 65%, Rondinella 30% och övriga druvor 5%. Pris 9 Euro. I Sverige (BS 82291) 126:-. Doft och smak av körsbär, mörka bär och en lätt örtton.

Tigiolo IGT Rosso Veronese 2010. Druvor Corvina 45%, Cabernet Sauvignon 45%, Rondinella 5% och Merlot 5%. Pris 13 Euro. Doft och smak av mörka körsbär, lite kryddor och en lätt rökig ton. Kommer att utvecklas mer om 1-3 år.

IMG_0912 - version 2

Amarone della Valpolicella DOC Classico 2010. Druvor Corvina 65%, Rondinella 30% och övriga druvor 5%. Pris 22 Euro. Ett prisvärt vin. Doft och smak av mogna körsbär och björnbär. Kan drickas nu men vinner på lagring 2-4 år.

Amarone della Valpolicella DOC Classico ”Monte Ca’ Bianca” 2009. Druvor Corvina 40%, Corvinone 35%, Rondinella 20% och Oseleta 5%. Pris 30 Euro, prisvärt vin. I Sverige (BS 82309 årgång 2005 501:-) och (BS 74924 årgång 2008 624:-). År 2013 gjordes inte detta vin då vädret var för dåligt. En koncentrerad doft av körsbär, lite russin. fikon och en hint av kakao. Smaken är fyllig av mogna körsbär, björnbär och torkad frukt. Kan drickas nu men vinner på lagring 2-6 år.

Recioto della Valpolicella DOC Classico 2010. Druvor Corvina 65%, Rondinella 30% och övriga druvor 5%. Pris 18 Euro. I Sverige (BS 87092) 250:-Det gjordes ingen Recioto 2013 då vädret var för dåligt. Doft och smak av plommon, björnbär och söta fikon.

När man har varit på några provningar på förmiddagen är det dags för lunch. Ett populärt lunchställe bland lokalbefolkningen är Osteria del Bugiardo.

IMG_0894

En riktigt god pasta med svamp.

IMG_0898 - version 2

Och en god charktallrik.

IMG_0342

De säljer även sina egna viner men jag har inte provat dem.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: