Generation Riesling – Framtidens vinmakare del 2

Vinregionen Pfalz

Pfalz är det näst största distriktet med en vinodlingsareal på 23 500 hektar. Regionen ligger i sydvästra Tyskland på gränsen till Frankrike och regionen Alsace. Med ett av Tysklands varmare och soligare klimat ger det vita viner som blir fint aromatiska men främjar även odling av röda druvsorter. Riesling är huvuddruvan, fast det finns också stora odlingar med müller-thurgau, weissburgunder och grauburgunder. På den röda sidan, hittar man spätburgunder (pinot noir), dornfelder och portugiser. Man producerar 6,5 hektoliter vin varje år varav  60% är vita viner. Jordmånen domineras av lera, fast det finns även inslag av sand, granit och skiffer. Området Pfalz har många framstående producenter som vunnit stor uppmärksamhet under senare år. Några av dem är Basserman-Jordan, Bürklin-Wolf  och Von Winning.

Philipp Weisbrodt

Wein- & Sektgut Ernst Weisbrodt

Vår resa i Pfalz fortsatte till den mysiga byn Deidesheim där många kända vinhus finns inom gångavstånd. Dagens första besök var hos Ernst Weisbrot ett familjeföretag som grundades 1911. Förutom produktion av  stilla viner satsar de på mousserande viner (sekt). Vi börjar besöket på vineriet som ligger strax utanför Deidesheim i Niederkirchen. Vi får vara med när andra degorgeringen görs av deras Cuvée Brut 1911. Inne i byn Deidesheim har de en vinbar där det finns möjlighet att prova deras viner.

Efter det tog vi oss till vingården där vi även fick prova några viner.

 

Annons

En kommentar på “Generation Riesling – Framtidens vinmakare del 2

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: