Tips på vinböcker

Tre böcker att önska sig eller ge bort till en vinintresserad. Böckerna ger inspiration, kunskap och en längtan till områden att besöka.

Champagne – 49 miljoner bubblor i en flaska av Fredrik Schelin

En lättläst bok med många fina bilder av Raphael Cameron. Fredriks favoritdistrikt är Champagne och här ger han tips på sina 100 favoritchampagner, producenter att besöka och lite grundläggande fakta om Champagne. Som Fredrik själv säger i inledningen ”följ med mig på denna resa in i bubblornas fantastiska värld”.

Vino! av Johan Franco Cerceda

En faktabaserad bok skriven i en kåserande stil. Johan har stor erfarenhet av provande och resande i den spanska vinvärlden. Det märks när han berättar om olika vinmiljöer, lokala viner och passande maträtter därtill. Vi får en rundresa i stora delar av Spanien och läsa om samtalen med odlare och producenter. Det jag saknar i boken är fler bilder.

Nebbiolo – så funkar det av Alf Tumble och Petter Alexis Askergren

Druvan nebbiolo och distriktet Piemonte är både Alf och Petters stora förälskelse inom vin. Bägge utnämner nebbiolo till världens bästa druva. Piemonte är ett ställe de reser till gång efter gång och du får i boken tips på många producenter och grundläggande fakta om området. Då bägge även är i musikbranschen får du läsa om det lite udda inslaget ”Nebbiolo som musik”.

Om du vill besöka några av dessa vinregioner/länder hittar du intressanta resor hos Din Vinresa fylld med härliga vingårdsbesök, kulinarisk mat och kultur https://dinvinresa.se/  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: