Marsnyheter

Här kommer några nyheter som släpptes i mars på Systembolaget att prova på.

Lungarotti Rubesco 2015 (FS 2942) 99:-. Ett vin från Umbrien gjord på druvorna sangiovese och colarino. Vinet har en härlig doft och smak av mörk frukt såsom mörka körsbär och plommon. Passar bra till lasagne, kött med ugnsrostade grönsaker och rustika grytor. Ett mycket bra köp.

Barbera d’Asti Terre 2016 (FS 2754) 79:-. Ett vin från Piemonte i Italien gjort på druvan barbera. Vinet är lätt och fruktigt med inslag av körsbär, blåbär och lite örter. Passar bra till pizza, pasta och kycklingrätter.

Bad Apple Cider (FS 1829) 18:90. Mycket fruktig smak med tydliga inslag av äpplen och en liten sötma. Flaskan är en klimatsmart PET-flaska vilken gör den lätt att ta med på t ex en picknick. Passar till rätter med asiatiska smaker, vegetariska rätter och som sällskapsdryck.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: