Hakkasan Mayfair London – Michelin Star

Jag har besökt några Michelin Star restauranger tidigare men det här var första gången på en restaurang med kinesisk mat. Hakkasan Mayfair i London är inriktade på det kantonesiska köket och erbjuder en mängd olika rätter. Min rekommendation är att testa en av deras ”signature” menyer. Ni får då chansen att prova flera av deras mest kända rätter. Vi fick även in några extrarätter och blev mycket mätta och belåtna.  Ni behöver med andra ord inte gå hungriga från restaurangen då rättarnas storlek är väl avvägda för sällskapet. För att testa någon av deras ”signature” menyer behöver ni vara minst tre personer i sällskapet.

Hakkasan är stor restaurang med två våningar som kan ta upp till 220 gäster. Inredningen går i svart och belysningen är dämpad. På nedervåningen finns en stor bar som erbjuder det mesta i dryckesväg. Alla ”signature” menyer” har som förrätt olika varianter på Dim Sum. Huvudrätterna skiljer sig åt men är minst fyra stycken, dessutom ingår dessert. Vinlistan är variationsrik och håller bra priser med tanke på nivån på restaurang. Det här är den bästa kinesiska restaurangen  jag har besökt i Europa. Nedan ser ni några av de rätter som vi åt.

Dim Sum

Köket på Hakkasan.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: