Bra bubbel till nyårsafton

Nu är det inte många dagar kvar till nyår. Vi minns tillbaka på året som gått och inväntar med spänning på vad det nya året ska ge. Nyårsmiddagen planeras och här får ni tips på passande bubblor till de stundande festligheterna.

Philippe Deval Vouvray Brut 2016 (7922) är ett vin som lanserades på Systembolaget i december. Det är ett mousserande vin från Loire som görs enligt champagnemetoden. Priset 115 kronor är attraktivt. Är ni ett större sällskap börja kvällen med dessa bubblor eller avsluta med till skålen vid tolvslaget. Doften och smaken är frisk med inslag av äpplen, gula plommon och en lätt brödig ton.

Pierre Péters Cuvée de Réserve (7350) 349 kronor. Pierre Péters är en av de främsta småodlarna i Champagne (se mitt tidigare inlägg) från en av grand cru byarna i Côte de Blancs med fokus på chardonnaydruvan. Champagnen har en doft av söt citrus, mogna äpplen och nybakad croissant. Smaken är frisk men även lång och krämig i avslutet.

Taittinger Brut Réserve (7422) 405 kronor. Den här champagnen fick årets nobelgäster avnjuta till förrätten. Den passar att servera även till nyårsmiddagen förslagsvis till skaldjur och hummer. Doft och smak av citrus, röda äpplen och brioche.

Pol Roger Brut Vintage 2008 (7536) 549:-. Pol Roger är ett av de få champagnehusen som fortfarande är familjeägt. Doft och smak av gula äpplen, citrus och nougat. Passar bra till fisk och skaldjur, ljust kött och fågel.

GOTT NYTT ÅR

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: