Undurraga

Vingården Undurraga är ett trevligt utflyktsmål om ni är i Santiago. Det finns flera olika arrangörer som ordnar halvdagsturer dit. Undurraga ligger ca 45 minuter från Santiago och tillhör vindistriktet Maipo Valley. Maipo Valley är Chiles äldsta vindistrikt och den mest odlade druvan är Cabernet Sauvignon men det odlas även en hel del Carmenere.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

Undurraga är en av Chiles äldsta vingårdar och grundades år 1885 av Francisco Undurraga. Numera äger de mark på flera ställen i Chile med totalt 1350 hektar vinodling och en produktionskapacitet på 23.000.000 liter.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.De har en mycket trevlig park att gå runt i med flera olika inplanterade träd och växter. Parken anlades på 1890-talet  av den kända franska lanskapsarkitekten Georg Henry Dubois.

Efter en tur i parken är det visning inne på vineriet.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

Dessutom har de ett museum med Mapuche folkets kultur (ursprungsfolket i Chile). Där du ges tid att strosa runt på egenhand.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

Rundvandringen avslutas med provning av några viner.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

T.H Sauvignon Blanc Lo Arbarca 2014. Druva Sauvignon Blanc. Pris 9000 pesos. Doft och smak av citrus, gräs och passionsfrukt. T.H betyder Terroir Hunters och i det uppdraget ligger att hitta små plotter som har de bästa lägena i Chile. Plotterna ska ha en tydlig terroir och de får inte vara större än fem hektar. Stilen på vinerna ska vara ren, fräsch och druvtypisk.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

Gran Reserva Sibaris 2014. Druva Cabernet Sauvignon. Pris 5200 pesos. Doft och smak av mörka bär, mogna körsbär, blåbär och fat.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

Founders’s Collection Carménère 2013. Druva Carmenère. Alkoholhalt 14,5%. Pris 14.000 pesos. Här hittar du toner av röda bär, viol och lite kryddor.

Undurraga Winery, Maipo Valley, Chile.

Undurraga Late Harvest 2014. Druvor Semillon 85% och Gewurtztraminer 15%. Pris 5200 pesos. Doft och smak av honung, persika och mandarin.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: