New York med tonåringar

Den här resan till New York var tonåringarnas resa. De fick bestämma vad de ville göra under fyra intensiva dagar. Vi reste på torsdagen och kom hem på tisdagen. Hotellet som jag bokade är nytt, ligger centralt och var en bra utgångspunkt att ta sig runt i stan. Jag kan rekommendera hotellet. Rummen var fräscha, föredrar dock lite bredare dubbelsängar. Varje dag fylldes minibaren på med olika juicer, läsk och vatten som ingick utan kostnad. Det finns två olika restauranger vilka drivs av den kända tv-kocken Scott Conant. Enda nackdelen var att personalen kändes lite oerfaren men det blir nog bättre med tiden.

Innside Hotel New York
Innside Hotel NoMad 132 West 27th Street.  4****.

Centralpark – Är ett måste om ni inte har varit där tidigare. Det är stort, så välj ut delar som ni vill se om ni inte vill spendera hela dagen där. Barnen ville se där de flesta filmerna har spelats in och det är vid Bow Bridge.

Central Park

Gå över Brooklyn Bridge som förbinder Manhattan med stadsdelen Brooklyn. Längden är 1825 meter och du ser bland annat Frihetsgudinnan på håll (check). Promenera gärna innan solnedgången och du får en vacker vy över Manhattan.

img_4834Missa inte att besöka Madison Square Garden och titta på en basketmatch. Det är inte bara en basketmatch du kommer att få uppleva utan det är underhållning med dj’s, dans cheerleaders och ett väldigt drag på läktarna. Är du hungrig finns det ett stort utbud på olika sorters snabbmat som du kan äta medans du tittar.

Madison Square garden

Madison Square garden

Matmässigt blev det att testa så många olika hamburgerställen som möjligt. Ingen ”fine dining” denna gång. De ställen som vi besökte var Black Iron Burger & Beer Co, Shake Shack, Five Guys , Island Burgers & Shakes. Testa gärna sötpotatis pommes till burgarna.

img_4872

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: