Ravioli med kocken Mattias Larsson

Det här var en eftermiddag då kreativiteten och känsla för smaker skulle fram. Vi skulle nämligen skapa och smaksätta vår egen ravioli under ledning av kocken Mattias Larsson. Det var ingen tävling utan vi skulle ha kul och kul var det. Vi började med lite gott att äta.

IMG_0422

Sen gick vi till Cajsa Wargs provkök för att sätta igång. Vi delades upp i olika team, 2-3 stycken i varje team. Jag kände det lite som att vara med i Sveriges Mästerkock för nu skulle vi välja våra ingredienser och vi skulle vara klara på en timme att servera vår ravioli.

IMG_0429

När vi valt våra ingredienser var det dags att sätta igång och hacka, steka mm för att göra klart fyllningen till raviolin. Därefter skulle den förberedda pastadegen kavlas ut.

IMG_0434 - version 2

Vi fick lära oss av Mattias hur vi skulle göra med ”pastakaveln”. Tre gånger skulle pastadegen köras igenom för att bli riktigt tunn.

IMG_0437

Sedan var det dags att lägga på fyllningen. Var noga med att ha rikligt med mjöl på bordet annars fastnar de och dina fina skapelser blir inte lika fina när du ska lossa dem från bordet. Mina fastnade så jag fick extra jobb med att fixa till det i efterhand.

IMG_0441

När vi kommit så här långt var det dags att koka pastan i 1,5-2 minuter. Sen var det klart. Det blir en extra piff om du t ex bryner smör med vitlök och häller över. Här nedan ser du några av de olika skapelser som vi sedan fick smaka på.

IMG_0447

IMG_0449

IMG_0450

IMG_0452

IMG_0454

Till pastan fick vi vinet Mauro Primitivo Alberello 2013 (32364) 62:-. Vinet finns även på box. Det är ett vin som kommer från Apulien som ligger på den italienska ”klacken” och är gjord tlll 100% på primitivodruvan. I den nya årgången 2013 är druvorna till 90% från områdets finaste vingårdar med rankor beskurna enligt Alberello metoden. Det är ett lättdrucket fruktigt  vin som passar bra till pasta och lättare kötträtter. Doften är fruktig, med inslag av rostat kaffe och lite lakrits.

IMG_0465

Ska ni ha middag hemma är det här en riktigt rolig sak att göra tillsammans med era vänner och familj. Ni kan passa på att testa lite olika varianter, ni lagar maten tillsammans samtidigt som ni umgås. Ett tips är att förbereda pastadegen dagen innan. Förslag på olika ingredienser som ni kan använda är champinjoner, salami, ruccola, vitlök, pinjenötter, parmesanost, soltorkade tomater, bacon, ricotta och chili. Ta det som ni tycker om och testa er fram.

Workshopen arrangerades av Oenoforos på Cajsa Wargs provkök.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: