Maria Montazamis nya vin

Ännu ett kändisvin lanserades idag. Maria Montazami har tagit fram ett rödvin tillsammans med importören Fondberg, hon har sedan tidigare ett vitt vin som lanserades i somras. Var och varannan kändis sätter nu sitt namn på vin. För att nämna några andra så har vi Kiss, Morberg, Lill Babs och Gessle. Kändisviner säljer bra, speciellt på landsbygden, inte lika bra i storstäderna och det är kanske inte alltid främst innehållet som säljer utan vad som står på etiketten. Undantag finns.

DSC00285

De viner som jag provade tillsammans med Maria var:

DSC00284

Maria Montazami California Chardonnay 2012 Wine Collection Doft av tropisk frukt. Smaken är frisk med inslag av persika. Ett lättdrucket vin för 99:-.

DSC00282

Maria Montazami California Zinfandel 2012 Wine Collection Ljusröd färg. Doft och smak av mörka bär och i avslutet känner man en hint av lakrits. För att vara ett vin gjort på Zinfandeldruvan är den mycket lätt. Vanligtvis kännetecknas viner gjorda på Zinfandel av en hög alkoholhalt, mycket frukt och fyllighet. 99:-

Druvorna till dessa båda viner kommer från utvalda vingårdar i Central Valley, Kalifornien. Maria har valt ut viner efter sin egen smak.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Winetraveler

Wine's complex. Travel shouldn't be.

Vinspanaren

Vin, resor och andra godsaker

%d bloggare gillar detta: